Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 31 augustus 2013

de parade

Het was een wisselend bewolkte dag waarbij aangetekend dat het vanmorgen vrij zonnig was en dat het erg warm aanvoelde.  De temp. om kwart voor vijf is 29.1 graden met een LV van 87% met een beetje wind.
We zijn net terug uit Negara waar de parade werd gehouden ter ere van de 68-jarige  onafhankelijkheid van de republiek Indonesië (was op 17 augustus) en de 118-de verjaardag van het regentschap Jembrana waarvan Negara de hoofdstad is. Een kleurrijke optocht waaraan vele groepen meededen. We hebben o.m. een gamelanorkest op een platte wagen voorbij zien komen. En ook vele andere verenigingen en muziekgroepen in traditionele kledij, die veel dorpen uit Jembraba vertegenwoordigden.
Het was een prachtige parade die door veel mensen langs de hoofdstraat in Negara werd gadegeslagen. Op de terugweg hebben we bij een warung in een dorpje nog wat lekkere rijstpannekoekjes voor thuis meegenomen. Stoppen bij een warung is ook altijd leuk voor een sociaal praatje met de lokale bevolking.







even een snack en een praatje in de warung onderweg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten