Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

maandag 19 augustus 2013

Bali Nieuws


‘Bali doorvoerhaven illegale immigranten’




Bali wordt steeds vaker gebruikt door mensenhandelaren als doorvoorhaven voor illegale immigranten onderweg naar Australië. De immigranten, voornamelijk afkomstig uit Iran en Afghanistan, komen vaak ‘vermomd’ als toeristen het eiland binnen om vervolgens per boot de overtocht te wagen. De politie op Bali onderschept regelmatig schepen vol met vrouwen en kinderen zonder papieren onderweg naar Australië. Bali ligt relatief dicht bij Australie wat het een aantrekkelijk beginpunt maakt voor de boottocht.
Gouverneur van Bali, Made Mangku Pastika, erkent het probleem. ‘Er komen steeds meer immigranten naar Bali, vaak het slachtoffer van mensenhandel. Dit zorgt voor sociale problemen op het eiland. De immigranten hebben vaak weinig geld, maar moeten toch zien te overleven totdat ze kunnen inschepen. Vaak leven ze in de tussentijd op straat en stelen ze voedsel om te overleven.’
Niet alleen illegale immigranten zorgen voor een toename van de bevolking op het dichtbevolkte toeristeneilend. Ook expats uit ASEAN-landen en binnenlandse arbeidsmigranten beproeven hun geluk op Bali.
In de afgelopen vier jaar is de bevolking van Bali gestegen met 600.000. In 2008 woonden er 3,6 miljoen mensen op Bali, in 2012 waren dit er 4,2 miljoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten