Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 1 juni 2013

vriezen en dooien

Een prachtig begin van de eerste zaterdag in juni. De zon schijnt uitbundig, geen wolkje te zien. Het is 09.00 uur en de temp. 29,6 graden met een LV van 80%.
De afgelopen week zijn we weer eens flink in de weer geweest met de koelkast en de niet meer weg te denken koelkastman Ketut. Afgelopen woensdag was hij hier om een nieuwe condensor te plaatsen. De halve koelkast uit elkaar, met de nieuwe onderdelen en het bijbehorende freongas weer in elkaar. De testen waren hoopgevend maar in de avond kregen we toch weer het slechte gevoel...ehhhh het minder goede gevoel. De ingegeven temperatuur haalde hij bij lange na niet. Op de display geeft de vriezer -15 aan terwijl er geen streepje ijs te bekennen was. Dus een thermometer erin gelegd en ja hoor 10 graden boven ipv 15 onder nul.
Gisteren weer op de scooter gesprongen om Ketut op te zoeken in zijn altijd opgeruimde werkplaats.
Toen hij mij zag schrok ie zich het lazerus. Begrijpelijk want ik kwam niet op de koffie. De uitleg was: "waarschijnlijk is er gas ontsnapt tijdens het dichtmaken van de uiteinden van de condensor...maandag kom ik weer langs". Oké.....ons bakkie balikoffie staat klaar!
Een oud gezegde: Alles komt in drieen. Dit was nummer 1.
Nummer 2: tijdens het frieten bakken vloog onze éénpitter in de hens en die kunnen afschrijven. Gelukkig waren de patatjes al eetbaar, die hebben we niet afgeschreven maar gewoon opgesmikkeld.
Nummer 3: afgelopen week op de weg naar Gilimanuk hobbelde ik op mijn gemakje met 30 km p/u achter een grote overbeladen truck. En ineens een flinke klap. Ik kijk in mijn linkerbuitenspiegel.... was er toch iemand aan het asfaltzwemmen. Niks aan de hand. Later bleek deze figuur toch de achterbumper en verlichting geraakt te hebben. Geen probleem.. de verzekering dekt de schade...
de zwartgeblakerde éénpitter
-15 = binnen +9 en +3 is binnen +10 ?????
de asfaltzwemmer reed duidelijk op een motor met rode accenten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten