Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 29 juni 2013

Rantepao

Vanwege de regen lagen we gisteravond vroeg te bed. Geteisterd door allerlei dierengeluiden zoals kraaiende hanen, gillende varkens, een krolse kat, blaffende honden en een enorm herriemakende soort krekel, werden we vroeg wakker. Toen het licht was stopte de haan en de krekel en zijn wij weer in slaap gevallen.
Een prima ontbijtje hier met een gebakken ei. Nog effe lekker zitten en het dorp in. We hebben buskaartjes voor maandag gekocht want dan gaan we naar Tentena aan het Danau Poso. De busrit gaat 13 uur duren dus we kunnen ertegenaan. Koffiegedronken in café Aras, bekend om zijn lekkere arabic koffie. Na een kleine wandeling over de markt en precies op tijd weer, via de warung (Mie Goreng) en de geldautomaat, terug want het begon weer te hozen. Rantepao doet ons denken aan Bogor op Java. Ook elke middag regen.
Morgenochtend beginnen we met een stevige wandeling rondom Rantepao en daarna gaan we weer, via de warung,  in de ruststand. Inmiddels geeft de moskee om de hoek ook weer een teken van leven. Er staat er maar één in het voor 90% christelijke Rantepao maar maakt het geluid van tien.
Zomaar een stalletje op de markt
Kopi Arabica
Foto boven: zomaar een bloem onderweg
Foto onder: een middagdutje op de vloer van haar toko

Geen opmerkingen:

Een reactie posten