Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 20 juni 2013

Makassar

We verblijven in hotel Baji Gau. Voor 15 euro per nacht hebben we een ruime kamer met airco, lauw water, een platte tv, een goed bed en een ontbijt. Gisteravond zijn we na een flinke portie nasi goreng bij de warung toch vrij tijdig te bed gegaan. Na een redelijke nacht waren we vroeg wakker want jazeker aan de overkant van de straat staat een moskee en die wekte ons niet geluidsarm om vijf uur. Gelukkig stopte ie ermee na een kwartier en konden we verdere pitten maar dat duurde niet lang. Het resonerende dieselgeluid van een op de binnenplaats geparkeerde truck denderde gestaag onze kamer binnen. Daarmee was het gedaan met het slapen. Na de douche naar het ontbijt bestaande uit witte rijst, groente, een gekookt ei en kroepoek. Dit alles hebben we weg kunnen spoelen met een koppie zoete thee. Daarna op zoek naar Hollandse roots in deze stad. Eerst zijn we in een gemotoriseerde becak naar de oude haven gereden waar de grote houten buginese schepen worden gelost of geladen.
Na een kleine wandeling en een kop thee manis weer in de motorbecak naar Fort Rotterdam want daar liggen de voetstappen van de Hollanders.
We zijn weer eens een keer geconfronteerd met het altijd JA zeggen. Dit is blijkbaar een Aziatische afwijking. Wij vroegen aan de becakcoureur of Fort Rotterdam kende en of ie daar ons heen kon brengen. En natuurlijk zei ie "ja". Ingestapt en op een gegeven moment stond ie stil voor een hotel. "Ja maar beste vriend dit is Fort  Rotterdam niet". Hij zei "dat klopt maar ik mag niet verder van de politie". Het blijkt dat gemotoriseerde becaks niet mogen rijden in dat deel van de stad. De fietsbecaks wel. Inmiddels waren we al een uur verder en dus hebben we het laatste flinke stuk maar gelopen. 
Fort Rotterdam is een bolwek van Hollanders uit de VOC tijd. De gebouwen zijn mooi gerestaureerd. In het Fort liepen diverse groepen schoolkinderen en natuurlijk wilden ze allemaal met ons op de foto.
Na dit bezoek begon de maag te rammelen en hebben we op straat een Soto Ayam gegeten. Voor RP 15.000 incl. water en kroepoek. Handje omhoog en in een pete-pete gestapt. Dit is een kleine minibus die je overal in de stad naar toe  brengt voor RP 5.000 per ritje. Dit exemplaar was er weer één uit de gammele doos. Onderweg viel ie nog een keer stil maar even twee draadjes tegen elkaar en de motor liep weer. De late middag en de avond hebben we gereserveerd voor onze broodnodige rust. Morgen vroeg laten we Makassar voor wat het is en gaan we naar het zuiden en blijven een paar dagen in Bira.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten