Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 13 juni 2013

Bulih Bali Turtle Island

Omdat we toe waren aan een Sanur-break zijn we weer een paar dagen neergestreken bij onze lieve vrienden Anjo en Leo. omdat we toch in Sanur zijn hebben we gIsteravond ook nog een oude buurjongen van mij (Henk) ontmoet. Heel toevallig heet hij ook Leo. En heel toevallig kwamen we terecht  in een eenttentje waar ook onze Sanurese vrienden zaten te eten. We hebben de tafel wat groter gemaakt en gezellig zitten kwekken en eten met z'n zessen.
Vandaag met Sanurese Leo en Anjo het idee verwezenlijkt om naar een schildpaddeneiland in de buurt van Benoa te rijden. Eenmaal daar aangekomen bleek het "turtle" projekt alleen bereikbaar met een bootje. Maar de prijs natuurlijk veel te hoog. Maar na ondehandelen wilde hij met ons wel voor RP 350.000 een toertje maken naar Butih Abli Turtle Island en onderweg ook nog een rif bezoeken zodat via een glazen luik in de bodem van de boot de vissen konden aanschouwen. Een hopeloos gedoe daar met al die bootjes met toeristen die korstjes brood in het water gooiden. De visjes reageerden amper want die waren natuurlijk al volgevreten. Dus dan maar snel verder varen naar de schildpadden. Daar weer zo'n walgelijk circus met oude, wat minder oude, want jongere en hele kleine schildpadden. Optillen en op de foto. Ondanks dat het een toeristisch circus is haddeb we wel plezier met elkaar en daar gaat het om. Vlakbij ons huis in Perancak is ook een schildpaddenopvangprojekt. Maar daar krijg je echt een warm gevoel van wat deze vrijwilligers voor de schildpadden die daar hun eieren komen leggen, doen.

oude buurjongens........krentebrood.....uit de Striense Marijkestraat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten