Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

maandag 15 april 2013

twee dagen plezier

Het is kwart over zes in de morgen. Ik zit op het terras van een hotel in Sanur. Vlak voor me ritselt een palmblad veroorzaakt door een eekhoorn. De fluitende vogels begeleiden dit prachtige beestje bij het springen van de ene naar de andere tak. Het is halfbewolkt en er is geen wind. 
Afgelopen zaterdagmorgen zijn we met Gerard en Lizette naar het westen gereden waar wij wonen. Na een goed ontbijt, de auto in en dan in drie uurtjes naar Yehkuning. Echter dat liep even anders. Een vrachtwagen, wat anders, stond precies in een steile bocht met vette pech en daardoor stond het verkeer van beide kanten zo vast als een huis. En dan zou je denken dat de politie het verkeer wel even komt regelen. Nou mooi niet. Nergens te bekennen. Zoek het maar uit! Gerard werd het zat en stapte uit. En zowaar kreeg hij, zonder politiepet op, de file weer in beweging. Inmiddels was er één agent gearriveerd, die zag dat het weer liep en ging weer op zijn motortje. Hij zal wel gedacht hebben: "mooi dat zo'n gekke buitelander het verkeer regelt, hoef ik het niet te doen". Inmiddels reden we gestaag langs de file aan de andere kant. Diverse truckchauffeurs lagen te slapen want er was toch geen beweging. Wat een  puinhoop! In vijf uurtjes waren we in Yehkuning. Na gezellig kletsen, een bezoek aan Perancak (boeginese boten) en een lekkere hap, het mandje in. De volgende morgen (gisteren) nog voor het ontbijt ben ik met Gerard op de motor naar Delod Berawah gereden om te kijken naar de "Mekepung" (bullraces). Met een dikke smile op zijn gezicht liet Gerard zien dat hij het fantastisch vond. Na het ontbijt zijn we, via Bonut Bolong (grote holle boom) Pupuan (sawas) Seririt, Lovina (lunch), Singaraja, het regenachtige Bedugul (Pura Ulun Danu Bratan) het eiland overgereden terug naar Sanur. Snakkend naar een biertje gleden we het zwembad in. Wat een prachtige dagen!
Jac. en Lizette in Perancak
Gerard en Lizette.......knus onder de plu bij de Pura Ulun Danu!
sawas in de buurt van Pupuan
Pura Ulun Danu Bratan in Candy Kuning nabij Bedugul

Geen opmerkingen:

Een reactie posten