Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 27 maart 2013

een helmloze witte woensdag

Het is midden op de dag en het is snikheet. De temp. is bijna 34 graden en er is geen of nauwelijks wind.
Het is vandaag Galungan en dan is iedere Balinees (Hindoe) getooid in ceremoniekledij. Op feestdagen zoals vandaag is iedereen traditioneel gekleed in het wit. Bij deze kledij dragen de mannen de "Udeng"(traditioneel Balinees hoofddeksel). In Indonesië en dus ook op Bali is het dragen van een helm verplicht behalve op dagen dat de ceremoniekledij gedragen wordt. Zoals vandaag wordt het straatbeeld bepaald door mensen op de motor in het wit zonder helm. Zonder deze kleding is een helm verplicht maar in kleine dorpen en "Banjars" ziet men velen rijden zonder helm. De politie ziet het wel maar laat het oogluikend toe. In de grotere plaatsen zoals Negara wordt er door de politie wel gecontroleerd op het dragen van de helm maar zodra men (ook wij) weer Negara uitrijdt gaat die zweterige helm weer af.
De helm is dus verplicht maar op ceremoniedagen is traditie en geloof belangrijker dan veiligheid! Zoals ook in het verkeer waarbij de juistheid van papieren belangrijker is dan de veiligheid!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten