maandag 18 maart 2013

bekende bureaucratie

Het is net vier uur geweest en de dag zit er bijna op. De temp. is 29,7 graden en de LV is 90%. graden. Wind is er nauwelijks maar het heeft wel een beetje geregend.
We zijn net terug van een bezoek aan het Kantor Imigrasie in Singaraja. De einddatum van onze KITAS (retirementvisa) is 24 april a.s. Dus moet er verlengd worden. Eigenlijk is het geen verlenging maar een volledig nieuwe aanvraag met alle paperassen die erbij horen. 
Van onze sponsor in Denpasar ontvingen we een sms met de mededeling dat we vandaag een afspraak hadden met onze contactpersoon die onze aanvraag weer in behandeling gaat nemen. Onderweg kregen we een bericht dat deze persoon vandaag niet aanwezig is en dat we alle documenten bij loket 1 konden afgeven aan de medewerker die achter dit loket zit. Wij daar naar binnen en ons gemeld bij loket 1. Maar deze niet echt klantvriendelijke eerste medewerker (is te zien aan het aantal strepen op zijn schouder) wist niets van onze afspraak. was hem niet medegedeeld. Maar hij vertelde ons dat onze contactpersoon er morgen wel is en dat hij onze documenten zal doorgeven. Dus hebben wij alles afgegeven. Alles ging in een map: van paspoort, domicilioeverklaring woongemeente, bestaande KITAS, inkomensgegevens, SKLD (Cerificaat Politieregistratie) tot het pasje(kopie) van de ziektekostenverzekering. Kortom: De gehele reutemeteut. Uiteraard hebben we van alle documenten kopietjes gemaakt en ook nog ingescand en daarmee vastgelegd in de PC dan hebben we toch nog wat! Daarna toch maar even onze contactpersoon gebeld, die zowaar de telefoon opnam, met de mededeling dat alles is afgegeven aan zijn collega met één streep. Dus nu is het wachten op de volgende oproep dat we weer kunnen komen voor een foto en vingerafdrukken. Wéér tweeeneenhalfuur in de auto. En als dat gedaan is dan moeten we nog een derde keer daarheen om de nieuwe KITAS en ons paspoort weer op te halen. Maar goed.....deze procedure is eigenlijk geen verrassing. Onderweg zagen we veel Balinezen in ceremoniekleding en dat zal de reden wellicht geweest zijn dat onze contactpersoon zijn afspraak niet na kon komen.
We zijn hooguit 15 minuten binnen geweest en toen konden we weer gaan. We hebben van de nood maar een deugd gemaakt. In Lovina, daar vlak in de buurt, hebben we een lekkere clubsandwich met frieten genuttigd en uitgebuikt met een korte wandeling over de promenade. Lovina staat bekend als een badplaats waar veel buitenlanders de vakantie doorbrengen. De wandelpromenade met allerlei stalletjes en warungs wordt doorgaans bevolkt door veel toeristen. Maar daar was vandaag heel weinig van te merken. Laagseizoen zeker!
lekker hoor!
lekker hoor!
de wandelpromenade van Lovina: wij hoefden vandaag niet echt over de hoofden te lopen! Alle ruimte om de roepende verkopers....."i have cheap price sir" van ons lijf te houden.

Geen opmerkingen: