Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 3 maart 2013

arak

Een rustige zondagmorgen. Geen wind, de zon laat zich al zien en de temp. loopt langzaam op naar ruim boven de dertig graden. Enige inspanning verraadt dat de luchtvochtigheid (LV) hoog is want snel vormen zich zweetdruppels op rug en voorhoofd. Het beste advies voor vandaag is: Zeer weinig tot niets doen!

Waarschuwing:   drink geen arak in Indonesië !!

    Waarschuwing: drink geen arak in Indonesië
    Het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken waarschuwt bezoekers aan Indonesië  om in dit land geen arak te drinken. Arak is een brandewijn gemaakt van palm, die volledig lokaal wordt geproduceerd en vaak in cocktails wordt gebruikt. De drank wordt thuis vaak illegaal gestookt en aangelengd met methanol. Methanol is giftig en zit onder meer in benzine, ontijzelingsproducten en antifreeze. Als je ervan drinkt, kan je in coma raken, blind worden of zelfs sterven. 
    In het recente verleden zijn dan ook tientallen mensen overleden als gevolg van het drinken van arak. Onlangse liep een 19-jarige Amerikaanse backpacker nog permanente oogschade op na het drinken van een tiental arakcocktails in bars in Bali.  
    Uit de krant van 20 februari 2013: Roisin Burke, een 21 jarige lerares uit Ierland overleed op 31 mei 2011 ten gevolge van het drinken van Arak op de Gili eilanden. Twee dagen vóór haar overlijden dronk zij illegaal gestookte arak in een café op Gili Trawangan.
    De Indonesische autoriteiten weigerden een autopsie uit te voeren omdat ze beweerden dat het een natuurlijke dood was. De famille heeft alsnog de autopsie uit laten voeren in Dublin en daarin is gebleken dat er sprake was van vergiftiging middels methanol waarmee arak wordt gestookt.
    een arak stokerij

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten