Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 12 februari 2013

verboden

Ondanks dat men zegt dat het einde van de regentijd nog niet daar is blijft het mooi en warm weer. Het is vroeg in de morgen en de temp.is 24 graden. Een lekkere temperatuur om in alle rust een bakkie thee te drinken. Er staat geen wind. De LV is 70 %. De afgelopen dagen heeft het nauwelijks geregend maar dat kan nog veranderen.
Wij en vele buitenlanders verblijven op Bali met een KITAS (Kartu Ijin Tinggal Terbatas). Dit is een verblijfsvisum voor 1 jaar met jaarlijkse verlenging zonder het land hoeven te verlaten. Dit visum, ook wel retirementvisum, genoemd wordt afgegeven aan mensen met een leeftijd vanaf 55 jaar met o.m. een bewijs dat er voldoende inkomsten zijn om hier te kunnen leven.
Ook één van de voorwaarden is dat een KITAS-houder absoluut niet mag werken. Het is bijv. zelfs verboden om de tuin van de buurman te onderhouden. Wij zijn er onlangs nog eens duidelijk op gewezen dat dit een strenge regel is. Wij mogen alleen zitten, liggen, rondkijken en genieten. Werken mogen alleen de Balinezen. Momenteel zijn de immigratiediensten de regels streng aan het naleven. Ons zijn al een aantal gevallen bekend van buitenlanders met een KITAS die met werkzaamheden in o.m. onroerend goed (verkoop en verhuur) betrapt zijn en het land zijn uitgezet. De immigratiediensten zijn thans erg actief in het traceren van dergelijke gevallen. Zelfs websites worden opgespoord om zodoende te kunnen beoordelen of er een aanbod is van verboden commerciële activiteiten door buitenlanders.
het enige wat toegestaan is ...........

3 opmerkingen: