Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 9 februari 2013

kura kura

Een schone zaterdag. Prachtig warm weer en de zon schijnt zoals ie hoort te schijnen. De temp. om kwart voor zes in de late namiddag is 32.4 graden met een LV van 75%. Het briesje is van harte welkom.
Onze Sanurese vrienden Leo en Anjo zijn een paar dagen bij ons op het Park. Vanmorgen zijn we naar Perancak gereden om de Boeginese boten te bewonderen. Vanaf het eindpunt van de weg zijn we te voet over het strand naar het schildpaddenopvangcentrum gelopen. Een wandeling van een paar honderd meter.
We zijn er al diverse keren geweest maar het blijft geweldig. Momenteel is er nog meer één nest begraven en dat komt uit op 18 maart a.s. Vanaf april komen de volwassen vrouwtjes weer eieren leggen op het strand. Met flinke een donatie van Daihatsu Jakarta is er een nieuwe gebouwtje met waterbakken geplaatst. Hierin gaan de kleintjes leren zwemmen en als ze groot en sterk genoeg zijn worden dan uitgezet in zee.
Momenteel zijn er wel een paar schildpadden in de bakken aanwezig maar die worden niet uitgezet. Deze worden gebruikt voor educatie. De oudste is inmiddels 4 maanden.
Na dit bezoek zijn we doorgereden naar Pebuahan om daar vis te eten. Leo was niet enthousiast omdat ie geen viseter is. Maar we zijn toch gegaan want rijst, groente en fruit is er altijd. Na het uitzoeken van 2 verse vissen (totaal 1.700 gram) hebben we ons op een bankje aan het strand genesteld. Na enige tijd werd de gebakken vis met groente en rijst gebracht. Leo zei: "och laat ik het toch maar proberen". Nou we moesten snel mee eten want anders had ie het grootste deel van de vis naar binnen geschoven. Het was weer genieten! Morgen gaan ze weer terug naar Sanur.


een deel van de Boeginese vloot in Perancak
een geweldig project
dit is Sjakie.......4 maanden oud.

3 opmerkingen:

  1. Ja wat fantastisch was het daar en wat was de vis heerlijk. We hebben er toen ook van genoten.
    groeten van Wil (van de 3 zussen) uit een besneeuwd Holland.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Feest der herkenning.....groetjes Christien

    BeantwoordenVerwijderen