Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 9 januari 2013

ééntegellambrisering

De dag begon met veel wind en dat bleef eigenlijk wel de gehele dag zo. Winderig? ja inderdaad veel wind en dat komt hier zelden voor. En dat ging ook nog eens gepaard met regelmatig een bui. Dus het was vandaag een dag van weinig tot niks. De temp. kwam niet boven de 28 graden.
Dergelijke dagen geven ons de tijd om een klusje in huis op te pakken. Aan de onderzijde van de binnenmuren bladdert op diverse plaatsen de verf af. Dit is geen vochtprobleem want de muren zijn kurkdroog. Wellicht is het een chemische reactie van de cement waarmee de muren zijn gesmeerd. We hebben geen idee waardoor het ontstaat. Een lik verf erover helpt niet dus dan een andere oplossing door een rij tegels als lambrisering aan te brengen. Laatst kwamen we een oude chinees tegen en die zei het ook al: "voor elk probleem is een oplossing". Daarmee zijn we begonnen ware het niet dat het niet echt gemakkelijk is omdat tegellijm, voor zover ons bekend, niet verkrijgbaar is op Bali. Dus doen we het met enkele natte cement maar dat droogt snel. Maar met geduld en wat handigheid lukt het wel. Elke dag een paar tegels en dan zal het over een paar weken wel een keer klaar zijn. "pelan, pelan"!
bij gebrek aan tegellijm..natte cement met een beetje afwasmiddel voor de vettigheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten