Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 15 januari 2013

uche uche

Vandaag zijn we weer terug neergestreken op ons nest in Yehkuning. De afgelopen paar dagen zijn we naar Denpasar geweest om wat dingen te regelen en Anjo en Leo te ontmoeten. Dit contact is ontstaan via ons blog. Zij wonen inmiddels ook permanent op Bali, dicht in de buurt van Sanur.
Zoals gewoonlijk als we naar het zuiden gaan zien we gekke dingen. Zoals zondag: op de heenweg reed er lange tijd een bus voor ons waarvan de afstelling van de diesel en het roetfilter zwaar te wensen overliet. Elke keer als de chauffeur gas gaf dan veranderde de atmosfeer in zwarte rokerige omgeving. Dus wij raampjes dicht met de airco een beetje aan. Maar regelmatig hingen er ook motoren achter de bus en die waren niet te benijden. En die probeerden natuurlijk die bus weer snel in te halen maar door het drukke verkeer lukte dat niet altijd. Elke minuut dat je achter zo'n rookbom hangt is een minuut teveel. Dit zijn nou echt levensverkortende situaties.
uche, uche, uche......de longen vol!
Maar we hebben natuurlijk ook weer onderweg de schoonheid van het landschap mogen beleven en dat was zoals vaak een verademing. Even de auto in de berm parkeren langs de doorgaande weg en het is genieten.
rijstvelden in de provincie Tabanan

Bij aankomst in Sanur hebben we eerst de homestay Julia I geregeld. Daarna wat boodschappen en dingen regelen en een bezoek aan Leo en Anjo. En dat was heel gezellig. Wij wonen in het westen en zij in het zuidoosten en dat geeft veel verschillen. We hadden heel veel gespreksstof en dat met een biertje. Niet verkeerd hoor! Een fijne klik met tips over en weer, daar hebben we wat aan, dat vinden we fijn. Dus gisteravond nog even een gezellige babbel in een barretje terwijl de regen uit de hemel gutste. 
gezellig met Leo en Anjo

6 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige rijstveldfoto's! Fijn dat jullie weer goed gearriveerd zijn. Zien jullie graag terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Groetjes van ons, Leo en Anjo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad, wat een prachtige foto's en als ik dan ook nog die overheerlijke mangojuice zie, krijg ik spontaan heimwee....groetjes Christien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Jac.en Henk

    Even weer bij gelezen wat er allemaal gebeurt op dat groene Bali. Foto,s met gereedschap in de hand laten toch het klus element zien.De bus met de uitlaatgassen is nog niet zo erg wat ze nu in Peking voor smog hebben.

    Groetjes
    Annette en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie foto´s en leuk weer een keer wat landgenoten te ontmoeten.
    Groetjes uit Barbarroja

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zal wel gezellig geweest zijn om landgenoten en medebewoners op Bali te ontmoeten. Mooie foto's

    BeantwoordenVerwijderen