Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 27 december 2012

veiligheid

Het is nog maar vier uur in de middag en het is al aardig donker door de grijsregenachtige lucht. Het regent hard, het regent zacht, het is nat. Tegelijkertijd met de deze nattigheid kwamen de muggen, van die kleine zwarte krengetjes. Met grote zwermen dus zitten we binnen met de deuren en ramen dicht en de ventilator op volle toeren want we hebben er geen zin in om lek gestoken te worden. De temp. is 27,3 graden en de LV is hoog. Windstil.
Gedurende een aantal maanden is bij de supermarkt Hardys in Negara een grote renovatie aan de gang. We hebben al eerder geschreven over "het gat" waar inmiddels een roltrap is ingebouwd. Onze mond valt nog dagelijks open als we deze bouwvakkers daar aan het werk zien. Gisteren stonden de steigers met in de top een aantal bamboepalen, recht boven de kassa's. Met één been op een dwarsliggendebamboepaal en de andere voet op het steiger, monteren, plamuren en schilderende ze het nieuwe verlaagde plafond. Met regelmaat zie je de cassières met een angstige blik naar boven kijken in de hoop dat er maar niets naar beneden komt. Ongelofelijk gevaarlijk! En een veiligheidshelm.....effe niet, die wordt alleen gedragen op de motor als een goedkoop alternatief voor de normale helm.....en waarom niet, een helm is toch een helm, nietwaar? Maar niet bij Hardy's!
let op de bouwvakker met petje bovenin en de cassière eronder!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten