Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

maandag 3 december 2012

is het eten of is het drinken?

Eén van de gewoonten in Solo (Surakarta) is met vrienden wat gaan drinken. Als wij dat zeggen dan denken we aan een kroeg of bar om daar een biertje of colaatje te nemen. Hier gaat men naar een bij de plaatselijke bevolking erg bekende waroeng waar je Wedang Dongo kan "drinken". Wedang betekent warm en dongo betekent bolletjes?? Op de hoek van de straat achter een groot opgehangen dekzeil zit men te genieten van deze speciale warme drankjes in een kom zoals Wedang Kacang Putih en Wedang Asle.
Wedang Kacang Putih
Wedang Asle
Gisteravond heeft Wahyu ons daarheen de weg gewezen en wat we "gedronken" hebben is een soort soep. De ene met witte pindas en de andere met vruchten. Erg lekker maar voor ons blijft nog steeds de vraag overeind: is het eten of is het drinken?


allemaal heerlijke javaanse gerechten
Vanmorgen uiterst langzaam opgestaan en na een duik in het zwembad zijn we rond het middaguur een hapje gaan eten in een restaurantje tussen de rijstvelden. "Bale Padi" is een pima plek om heerlijke javaanse gerechten uit te proberen en dat hebben we uitgebreid gedaan. Het is een kilometer of zeven rijden met de taxi maar zeker de moeite waard.
Morgen is het even gedaan met al dat lekkere eten want dan stappen we in de bus voor een driedaagse trip naar twee vulkanen, de Bromo en de Ijen. Daar zal geklommen moeten worden; goed voor de aangedikte kilootjes van Solo.
even uitbuiken na al dat lekkers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten