Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 6 december 2012

Ijen Plateau

Onze laatste dag op Java. We hadden de wekker ingesteld op het mobieltje om 03.00 uur. Maar dat had niet gehoeven omdat de moskee net tien minuten eerder was. 
Het kratermeer van de Gunung Ijen 
op de terugweg na het genieten van Ijen 
60 kilo sulfaat op de nek, 4 km naar beneden
Om half vier ontbijt en daarna het bussie in voor een ritje van 45 minuten naar het Ijen plateau. Daar aangekomen stond ons een steile klim van 3 km. te wachten. Heftig maar absoluut de moeite waard. In  de diepte ligt daar het kratermeer van de Gunung Ijen. Eén van de vulkanen die het lanschap van Java domineren. Prachtig groen-blauw van kleur. Naast het meer wordt geel sulfaat gewonnen wat te voet naar boven wordt gebracht. Elke drager sjouwt 60 tot 70 kilo van dat spul op het nekkie, 4 km naar beneden. En weer omhoog met twee lege mandjes. Dat doen ze 2 á 3 keer per dag waarvoor ze 900 roepia per kilo krijgen. Er zijn sjouwers die op blote voeten lopen maar sommigen ook wel op rubberen laarzen. Waarschijnlijk geen last van zweetvoeten. Na de afdaling over het steile pad even een kwartiertje uitzweten, een kop thee manis en weer de bus in. In Ketapang zijn we gedropt bij de terminal van de veerboot naar Gilimanuk op Bali. Bijna weer thuis.

2 opmerkingen:

  1. Van Harte gefeliciteerd met je Verjaardag. Dikke Kussss vanuit hillegom van Ria en Willem.XXX

    BeantwoordenVerwijderen