dinsdag 27 november 2012

weg uit Jakarta

De homestay Six Degrees in de wijk Cikini is een prima plek om te verblijven. Goede voorzieningen zoals een snel internet en een prima ontbijt. We hebben eerder geschreven over een prima kamer. Dat is wel zo maar het bed was waardeloos. Omdraaien leek wel een bamboeconcert, zo kraakte het.
Precies op tijd vertrok de "Argo Dwipangga Eksekutif" uit stasiun Jakarta-Kota naar Solo-Balapan. In 81/2 uur spoorde deze trein dwars door het prachtige Javaanse landschap naar Solo op midden Java. Een ticket kost 260.000 rp (23 euro) voor 600 km sporen.
Het was een relexte reis in de prima zittende en liggende dikke stoelen van de "eksekutif".
Maar net toen ik (Henk) een slok koffie wilde nemen ging het gevaarte over een wissel met als resultaat een bruingevlekt t-shirt. Na lang poetsen met water en wetties is ie toch schoon gekregen althans de bruine vlek is niet meer zichtbaar.Om half 5 rolde de trein het hoofdstation van Solo binnen. 
In de trein hadden we al gezocht op internet naar een guesthouse  in Solo. Gevonden guesthouse Cakra, gebeld en gereserveerd. Vanaf het stasiun een taxi gepakt naar Cakra. Een prachtige authentieke plek......met zwembad. Kosten 100.000 rp per kamer/pn.
een sateetje pinda op straat in Solo
De rugzakken in de kamer gezet en op zoek gegaan naar een warung om te eten. Het is een sateetje geworden.

Geen opmerkingen: