Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 14 november 2012

Stopcontact en opladers

In Yogyakarta hebben we een "losmen" gevonden op een prachtige plek vlakbij de "Kraton" waar veel is te zien.  Een goede kamer voor niet al teveel geld.
Het plakbandstopcontact
En we hebben ook nog een klein terras zodat we ook nog buiten kunnen zitten. Maar onze tevredenheid is toch een heel klein beetje getemperd. Maar ja we kunnen niet alles verwachten voor die prijs van 125.000 roepia.
Bij vele medereizigers steekt altijd weer het probleem de kop op van de opladers. Ééntje voor de i-pad, ééntje voor de i-pod, ééntje voor de telefoon en 2 voor de fotocameras. Een zak vol snoeren en adaptors. Met deze wetenschap in de rugzuk hebben wij een 3-weg stekker meegenomen omdat er meestal niet meer dan één stopcontact aanwezig is op de kamer. Een driewegstekker? in Holland verboden maar hier mag ie nog steeds! En dus ook in de losmen in Yogyakarta maar één stopcontact. Dit stopcontact is al bezet door de ventilator en dan komt onze drieling goed van pas. Maar het probleem doet zich voor dat dit stopcontact met kleverig plakband op zijn plek wordt gehouden. Gisterenavond toch maar de drieling erin en vannacht kwam het hele zaakkie van de muur. Dus vragen we vandaag maar om nieuw plakband want er moet toch het één en ander opgeladen worden.
Gisteravond tijdens het douchen viel het op dat het doucheputje was afgedekt met een "selfmade" dekseltje wat wij achteloos aan de kant hebben geschoven omdat anders het douchewater niet wegliep. Maar vanacht werd ik wakker van een ietwat zurige lucht die mijn neusgaten was binnengedrongen. Dus eruit om het dekseltje op het door vele haren verzadigde doucheputje terug te schuiven. De lucht klaarde direct op en we hebben heerlijk verder geslapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten