Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 1 november 2012

rondje Bali

Het is inmiddels droog en de omgeving is weer lekker opgefrist door een stevige bui. De temp. is om half 5 in de middag is 30.6 graden met een LV van 89%. Er staat geen wind.
Gisteren ben ik gevraagd door de alle buurvrouwen op het park, om een rondje West Bali met ze te maken. Dus na het vullen van de koelbox zijn we om een uur of 8 weggereden richting het zuiden. Iets voorbij Medewi in Pekutatan zijn we linksaf geslagen de bergen in richting Pupuan. De eerst stop was de Bunut Bolong in Manggissari. De grote dikke holle boom welke een voormalige behuizing was van een geest. De boom groeide en groeide, werd te groot en stond in de weg maar werd niet omgehakt omdat dan de geest geen huis meer zou hebben. Dus dan maar een tunnel er dwars doorheen. Na het maken van de nodige kiekjes ging het verder door de holle boom naar Pupuan. Beter bekend als Bali's groentetuin. Hier zijn prachtige sawa's te bewonderen. En dat hebben we volop gedaan. Na weer een hoop foto's, klak, klak, klak, doorgereden over slingerende wegen naar Lovina aan de noordkust voor de lunch. Gado gado, witte rijst, Ayam kecap en Soto ayam waren de bestellingen. Ik mocht mee eten en dat vond ik ontzettend lief van ze. Een biertje en wat sapjes en we gingen weer. Eerst naar de Boedistische tempel van Brahma Vihara Ashrama en daarna voor een duik naar de warmwaterbronnen van Banjar. Na de "verfrissende" plons weer terug naar Yehkuning. Het was heel erg leuk en vooral gezellig. 18.30 uur weer thuis in Yehkuning.
de Bunut Bolong  (Manggissari)
de sawa's bij Pupuan
de stupa van Brahma Vihara Ashrama

Air Panas in Banjar

1 opmerking:

  1. Jacqueline, mocht jij ook mee, of paste dat niet meer in de auto.
    Maar weer wel een mooi verhaal, met foto`s.

    Groetjes uit hillegom.

    BeantwoordenVerwijderen