Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 16 november 2012

niet dringen maar wringen

Gisteren was het 15 november en dan is het volgens de moslimkalender Nieuwjaar. Vele moslims zijn vrij en trekken dan naar plaatsen waar wat te doen is zoals hier in Yogyakarta. 
Muziek in de "soevenierjungle"
En omdat het ook nog tegen het weekend valt hebben velen ook nog een lang weekend of langer te besteden. We hebben geluk gehad met onze losmen want alle accomodatie is bomvol. De hoofdstraat is de Jalan Malioboro, lijkt op het sigarettenmerk. Het is zeg maar de Kalverstraat van Yogya. Op een normale dag is het al dringen maar gisteren was het wringen om door de menigte te komen. Wat een gekkenhuis! Er speelden ook muziekbands die het geluid produceren van een Arubaanse steelband maar dan niet op oliedrums maar op bamboestokkeninstrumenten en dat samen met een lekker "bassie" maakt toch een gezellige nieuwjaarsfeer. Honderen becaks en paard-en-wagens die alles in de strijd gooiden om maar een vrachtje te kunnen bemachtigen. En dan hebben we het nog niet over de eetstalletjes. Veel, heel veel eten!
Batik, batik, batik, batik, batik, batik, batik, ontzettend veel batik. Jogja is dé stad van de batik en dat is goed te zien. Een batikshirt is te koop vanaf  20.000 rp (1,80 euro). De kwaliteit bepaalt de prijs, maar dat is logisch maar ook een klein probleempje want hoe herken je dat. Één regel hebben we geleerd: als de binnenkant niet hetzelfde is als de buitenkant dan is het nep, fabrieksbatik of gewoon slecht. De Jalan Malioboro is een ware "soevenierjungle". En wat er al niet te koop wordt aangeboden. Miljoenen t-shirts en andere goedbedoelde rommel zoals sleutelhangers, beschilderde en onbeschilderde poppetjes, bamboeprullen, erg veel slippers, beeldjes...... en natuurlijk veel kleding van batik........het is allemaal veel te veel om op te schrijven.
Voor ons heeft dit drukke weekend ook een rottige kant want wij kunnen niet eerder weg met de trein naar Bandung dan maandagavond. Alle treinen zijn volgeboekt omdat al dat volk ook de stad uit moet. Maar geen nood want we hebben voor morgen al een tour geboekt naar het Dieng plateau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten