Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 22 november 2012

Koffie met taart

Eerst de koffie.....
De oude voorgevel van de fabriek "Kopi Aroma" 
Jacqueline krijgt uitleg van de enthousiaste eigenaar
Midden in de oude stad van Bandung staat een nog volop in werking zijnde oude koffiefabriek "Kopi Aroma". Hier wordt de koffie nog op een houtvuur gebrand. Een langzaam maar traditioneel proces. De koffie wordt eerst 8 jaar opgeslagen en dan verkocht in o.a. de eigen kleine winkel in de fabriek. De fabriek is opgericht en gebouwd in in 1936. De huidige eigenaar (tweede generatie) heeft ons tussen zijn drukke werkzaamheden het proces erg enthousiast uitgelegd. Zijn ouders spreken nederlands en hij ook een beetje. Hij is supertrots op zijn fabriek en dat die sterk en veilig is gebouwd door de nederlanders. Ook in de fabriek zijn er nog hollandse dingen te herkennen zoals oude fietsen en een degelijke meterkast. Tijdens ons bezoek van een halfuurtje stond de winkel steeds vol met koffiekopende  mensen. En uiteraard zit er in onze felgekleurde souveniertas ook een pakkie koffie met opdruk in het......nederlands.
en dan de taart.
lekker hoor!
In de toko Kue wordt "Haagse klappertaart" gemaakt en verkocht. Deze bijzondere lekkernij wordt gemaakt van de kokos uit de bekende noten "kelatan" of wel de klappers. Het is een soort pudding met stukjes kokos met daarop kaneel (kayu manis) gestrooid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten