Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 15 november 2012

Borobudur en Prambanam

Oef dat was wel even heel vroeg opstaan vandaag. Om 4 uur rinkelde het mobieltje. Vandaag hebben we een tour geboekt naar de Boedhistische tempel de "Borobudur" en de Hindoetempel de "Prambanan".
de Borobudur

de Prambanan
Beide liggen in de buurt van Yogyakarta. Om 5 uur moesten we ons melden hier om de hoek bij het boekingskantoortje. Met ons gingen er nog 3 mensen mee om deze prachtige bouwwerken te bezoeken. Na enig getreuzel van de chauffeur reden we weg. We moesten ons een klein beetje haasten want we zijn juist voor de zonsopgang zo vroeg weggereden. Bij de Borobudur aangekomen was duidelijk dat de zon, door de dikke heiige bewolking, nergens te bespeuren was. Jammer want dan zijn ook de foto's minder mooi. Maar ondanks dat hebben we toch genoten van deze prachtige grote ( 118 x 118 m) tempel die gebouwd is met twee miljoen grote stenen in de vorm van massieve symetrische stupa. Ze zeggen dat het de grootste ter wereld is.
Na 2 uurtjes en een bord nasi goreng in de warung ter plekke zijn we weer in het minibusjes gestapt richting de Prambanan.
Een heel andere tempel maar minstens zo mooi.  Het is groot complex met meerdere tempels waarvan de Candi Shiva Mahadeva de grootste en de mooiste is. Klokslag 14.00 uur waren we weer terug in de losmen. Mooi op tijd voor de nodige uurtjes in de ruststand. Morgen een dag "pelan pelan" in Yogya.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten