Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 17 oktober 2012

Kunstwerken

Vanmorgen werden we wakker door het gekletter  van de regen. Maar rond half negen klaarde het weer op en brak de zon door met een karig briesje vanaf zee. De temp. van 31.7 graden om half vijf in de middag. De LV is dan 80%.
In de buurt van YehKuning zijn 2 nieuwe kunstwerken te bewonderen. De ene is gerenoveerd en de andere is nog in de maak. Bij binnenkomst van Negara is onlangs een bestaand beeld gesloopt. Dit deed men met de hand, met beitel en hamer. Geen kango en geen compressor. Momenteel is men bezig een nieuwe te creeren. Tussen de bamboepalen door heb ik het vermoeden gekregen dat het Gusti Ngurah Rai is maar als het beeld klaar is zal ik melden of dit werkelijk zo is. Dit opperhoofd van de Balinese strijders tegen de Hollanders is bekend van de slag bij Marga waar de Nederlandse troepen hem in de val hebben gelokt. In de westerse landen laat men een kunstenaar op de grond een beeld bouwen om dan later met een grote telescoopkraan het gevaarte op de sokkel te hijsen. Hier bouwt men "gewoon" de sokkel en boetseert men later het beeld stapje voor stapje ter plekke vanaf de bamboesteiger. Zeker een kunstenaar zonder hoogtevrees dan kan niet anders!
het nieuwe standbeeld van ??????
Aan het nabijgelegen strand In Delodbrawah aan het strand stond al een groot beeld van een zeemeermin. Dit heeft men onlangs gerenoveerd en voorzien van een nieuwe gekleurde verflaag.

1 opmerking: