Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 18 augustus 2012

feestdag

De bewolking overheerst en er staat een behoorlijke wind. In de tuin niet merkbaar maar aan zee en op de scooter des te meer. De temp. is 28.2 graden en de LV is 78%. Voor morgen wordt er een beetje regen verwacht. We zullen het zien.
Gisteren was het Onafhankelijkheidsdag. Op 17 augustus 1945  riep Soekarno de onafhankelijkheid van het het land uit en stuurde hiermee de Hollanders naar huis. Maar die wilden dit niet erkenne dus duurde het nog 4 jaar voordat ze echt gingen.
Al 2 weken staan en hangen overal vele wit-rode Indonesische vlaggen. Ook worden er vlaggen en andere windvangers verkocht langs de weg en in Negara.  2 dagen vóór  Onafhankelijkheidsdag zijn  er vele parades waarin volwassenen en kinderen hun best doen om in de pas te lopen. Op de dag zelf zijn er geen parades meer maar wordt alleen 's morgen gesalueerd aan de vlag. Vandaag gaan de Balinezen gewoon over op de orde van de dag: werken waneer het echt nodig is, lui hangen en liggen in de gazebo en vooral veel sms'sen met de mobile telefoon.
vlaggen te koop!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten