Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 3 augustus 2012

Een drama

Donderdag en het is 13.40 uur en het is halfbewolkt met een temp. van 28,5 graden en een LV van 78%. Er staat een beetje wind. Voor op het strand ideaal.
Woensdagavond zijn we op condoleancevisite geweest. Onze Balinese buurvrouw van 67 jaar is maandagavond aangereden door een scooter zonder licht en is daarbij komen te overlijden. De dader is (nog) niet gepakt. Een uiteraard is de familie woedend. Ze ligt in haar eigen huis in een bak met ijs. Dat ijs wordt elke dag gedurende 7 dagen ververst. Op de laatste dag is de wassingsceremonie en wordt ze buiten in een gazebo neergezet met een foto erbij. Dan kan iedereen een donatie doen. Op de achtste dag vind de crematie plaats. Alle zeven dagen komt de familie en vrienden uit het dorp bij elkaar bij het huis van de overledene. En dan wordt er koffie, thee of water gedronken. Dat duurt elke avond/nacht tot een uur of drie/vier. De mannen roken en spelen een kaartspel en de vrouwen vlechten mandjes voor de crematieceremonie, zitten en praten. Als de dader gepakt wordt dan worden de crematiekosten van zo'n 1000 euro verhaald op hem/haar. Zolang de dader niet is gepakt dan betaalt de politie, die daarvoor is verzekerd, een groot deel van deze kosten. 
kaartende mannen
vlechtende vrouwen

1 opmerking:

  1. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe is het eigenlijk met de medische voorzieningen bij jullie in de buurt? Is er een ambulance, ziekenhuis of andere medische post?

    BeantwoordenVerwijderen