Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 19 juni 2012

Vakmanschap

Een zonnige morgen met een pikkende zon maar later in de middag toch weer bewolking. De temp. om 17.48 uur was 28,7 graden, een beetje wind en een LV van 78%. 
Sleutels bij laten maken in Nederland of Spanje is een kwestie van langsgaan bij Mister Minit in Holland of de bricolage in Spanje. De "sleutelmaker" pakt een modelletje sleutel uit het rek, klemt 'm samen met de originele in de machine, men trekt aan de hendel, een snerpend geluid, even de bramenverwijderborstel erlangs, en klaar is ie. Hier gaat het toch een beetje anders. Jacqueline ging vanmorgen naar Negara, op zoek naar de sleutelman. Volgens de eerste aanwijzingen zou er iemand zijn die dit kan doen. Eerst niet te vinden maar bij vragen bleek deze man aan de voorkant bij een toko te zitten. Een echte stoepwerker. En die zie je niet meer in het Westen. Uitgestorven! Een bankschroef, een tas met wat gereedschap zoals een vijl en een schuifmaat en een paar bakjes met soorten sleutels is hetgeen waar hij mee werkt. Volledig handwerk. 
Als het één sleutel betreft kan je er op wachten, voor meerdere is het handig om tussendoor een boodschap elders te doen en om ze later weer op te halen. Wij hebben er 3 bij laten maken en ze pasten perfect, in één keer! 
een beetje vijlen
kunci = sleutel in het bahasa indonesia

1 opmerking:

  1. Katrien en René19 juni 2012 om 21:58

    geweldig toch dat er zulke goede handwerklui zijn. Hier moeten we nogal eens terug om ze bij te laten werken.

    BeantwoordenVerwijderen