Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 9 juni 2012

Rookverbod


De provincie Bali werd per 1 juni jongstleden officieel rookvrij verklaard. Op die dag ging namelijk het regionale rookverbod in. 
Bali rookvrij?????????
De gouverneur van Bali, Made Mangku Pastika, zei dat het rookverbod in openbare plekken stap voor stap zal worden ingevoerd. In eerste instantie is het rookverbod in overheidsgebouwen van kracht gegaan.
Het rookverbod is officieel opgenomen in de provinciale wet nummer 10 van 2011 betreffende rookvrije zones. Pastika legde uit dat het principe achter de rookvrije ruimtes is ervoor te zorgen dat openbare en gesloten ruimten 100 % vrij van sigarettenrook zijn. 
tijd voor een sjekkie in een rookvrije ruimte
De wet bevat ook beperkingen voor het adverteren van rookwaren en het stimuleren van roken.
"Adverteren om roken te stimuleren is niet meer dan mensen aanmoedigen met roken te beginnen. Daarom moet hier paal en perk aan gesteld worden. In eerste instantie zal het gaan om de locaties waar dergelijke reclames opgehangen mogen worden," aldus de gouverneur.
Pastika zei ook dat hij na de invoering van het volledige rookverbod en het uitbannen van tabaksreclames er ook werk gemaakt zal worden van het compleet uitbannen van tabaksproducten op het eiland. Nergens zouden meer sigaretten en dergelijke te verkrijgen moeten zijn, van traditionele markt tot aan het vliegveld.
(info:indonesiepagina.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten