Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 2 juni 2012

Pohon kelapa (de kokospalm)

Een warme zonnige dag met een strakblauwe hemel. De temp. om 18.00 uur was 28,9 graden met een LV van 74%. Een zachte bries. Weer zo' n mooie dag voor de strandwandeling van een uurtje.
Op het park staan veel kokospalmen. De meeste staan prachtig maar soms staan ze in de weg of zijn ze ziek of oud. Vandaag hebben we er weer 2 om laten hakken. De ene was een sta-in-de-weg bij het parkeren en de andere was te gevaarlijk om te laten staan want bij een storm zou ie wel eens om kunnen gaan. Hij stond te dicht bij een woning. Bij een stevige wind stond ie al aardig te zwiepen. Dus de hoogste tijd om te kappen!
KLIMMEN
DE KRUIN ERUIT
OPRUIMEN

HET STAMMETJE GOED LEGGEN
EN ZAGEN 

Ook de auto parkeren onder een palm is linke soep want als er een noot uitvalt dan heb je een aardig deukie in 't dakkie!
Vanmorgen om 8 uur was "grupo kelapa" al present. Eerst werd de kruin eruit gekapt en daarna in 2 delen de stam. Na het kappen werd de afval keurig opgeruimd en alles wat ze kunnen gebruiken, en dat is alles, werd meegenomen naar huis. Van de stammen werden planken gezaagd en die hebben we verdeeld. Palmen gekapt, iedereen blij!

1 opmerking:

  1. Katrien en René2 juni 2012 om 22:14

    goed dat alles gebruikt kan worden. Doet de palm dubbel dienst.

    BeantwoordenVerwijderen