Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 5 juni 2012

Elektra

De dag begon met volop zon maar in de loop van de middag kwam er sluierbewolking.  Maar de temperatuur bleef aangenaam. Om 18.00 uur 28,6 graden met een LV van 70% en dat is laag dus was het vandaag niet zweterig. Nauwelijks wind.
Vanmorgen trokken we het plan om naar het kantoor van de elektra(PLN) te gaan om elektra bij te kopen. En dan zou je kunnen denken aan een groot gebouw van een energiemonopolist met een gigantische glazen entree en een glanzende marmeren vloer waarbij binnenkomst een grote receptie opvalt met wellicht diverse bordjes erboven zoals:" nieuwe klanten" - " bestaande klanten" - " klantenservice" - " storingen" en "opwaarderen meter". 
Bij onze voordeur hangt een nieuw model prepaid-meter. Er zijn ook oude modellen in omloop maar dat zijn vastrechtmeters.
de nieuwste uitvoering - pre paid
het oude "vastrecht" modelletje
Maar niks is minder waar! Dus wij naar dat oplaadkantoortje, bijna bij ons om de hoek. Het is een hokje van  2 x 2 maar daarin een klein bureautje met daarop een computer die on-line is aangesloten met het elektriciteitsbedrijf PLN. Uiteraard achter de tafel iemand die de computer bedient en op de grond ernaast een aantal jongens die zitten te gamen. Wij betaalden 400.000 RP en met de code op het betalingsbewijs hebben we onze meter op kunnen waarderen. De code intoetsen en klaar. Simpel! We kunnen weer een dikke maand vooruit.


ten kantore van het elektra

het betalingsbewijs met de code

Geen opmerkingen:

Een reactie posten