Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 24 juni 2012

Crematie

Vrijdag was een zonnige dag met weinig wind en een temp. van rond de derti graden. Vanavond om 20.00 uur was het nog 26,7 graden met een LV. 80%. In de droge periode zijn de nachten wel wel frisser dan in de regentijd tussen november en april.
Vrijdag waren we getuige van een Balinese crematie. Een man van 54 jaar, die woonde in Bandoeng op Java, is in zijn geboorteplaats Yeh Kunung gecremeerd. Vanaf zijn ouderlijk huis werd zijn stoffelijk overschot op een typisch Balinese wijze naar de crematietempel gedragen. Deze tempel ligt op een steenworp afstand van ons huis. Dus we horen ze gemakkelijk aankomen omdat dit gepaard gaat met bamboemuziek en geroep. De draagbaar oogt als een kleurrijke toren gebouwd op grote bamboestokken met bovenin de kist met het lichaam.
Deze toren wordt, vooruit en achteruit, heen en weer bewegend, door het dorp gedragen. Totdat ze bij de tempel zijn en dan wordt het lichaam uit de kist gehaald en in een ijzeren verbrandingsbak gelegd. Na een ritueel waarbij familie en vrienden met de priester rondom het lichaam staan wordt in het dichte bijzijn van zijn vrouw en kinderen het lichaam in brand gestoken. Omdat Balinezen sterk in reïncarnatie geloven wordt er tijdens de crematie nieuwe slippers en kledingstukken in het vuur geworpen die nodig zijn in het volgende leven. Tijdens de verbranding wordt er muziek gespeeld door een aantal mannen zittend in een overdekte ruimte.
de kleurrijke draagbaar met bovenin het stoffelijk overschot

1 opmerking:

  1. Katrien en Rene25 juni 2012 om 04:22

    Mooie manier van afscheid nemen. Heb je gekeken of de slippers maat 46 waren?

    BeantwoordenVerwijderen