Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 30 juni 2012

Appeltaart

Het is 08.00 uur en de zon is al op. Ik ben er ook al maar nog niet helemaal wakker. Het is 24 graden en er staat geen zuchtje wind. 
De tuinman Gede is er al. Hij gaat zich verder bezighouden met de tuinen. Gisteren heb ik hem aan het werk gezet met de nieuwe hogedrukreiniger. Het is de eerste keer in zijn leven dat ie zo' n ding zag. En hij vind het helemaal geweldig om met een waterstraal de straatjes en de muren schoon te spuiten. Vanmiddag gaat ie verder. Gestimuleerd door zijn schoondochter Wayan hoeft hij zich de komende weken zeker niet te vervelen. De metselaar was er gisteren niet omdat Paktarke een ceremonie had in Singaradja. Op de brommer 3 uur heen en 3 uur terug. Hij heeft geluk dat er geen koude noordooster staat ander zou ie eraf vriezen. Vandaag staat er een andere ceremoniedag (Tumpek Landep) op het menue. Alles wat van ijzer is zoals auto's, motoren en fietsen wordt gezegend en voorzien van decoraties. Dus wordt er vandaag ook niet gewerkt aan de buitendouche. De tuinman en de poetsvrouwen zijn er wel. Logisch....het is vandaag salarisdag!
Gisteren ben ik met Wally " Paulus" de buurman naar Negara geweest voor boodschappen. Hij kocht appels en boter. Kaneel en bloem had ie al. Hij ging appeltaart bakken. Dus bij de middagkoffie een stuk appeltaart. Niet dus want hij was op de bank in slaap gevallen. Maar hij heeft het goed gemaakt door in de vroege avond de taart alsnog te bakken. En dat is prima gelukt. Gisteravond na het warungdiner een kop koffie met taart. 


Het internet is zeer langzaam maar dat is mijn eigen schuld. Je koopt hier datategoed op een simkaart. In ons geval is dat 2 GB per maand. En deze data had ik al opgebruikt na 2 dagen omdat ik updates van programma's heb gedownload. Dus is ons tegoed op en dan word je teruggeworpen naar een snelheid van 0,2 kb per seconde. En dat is bijna niets! Over 15 dagen hebben we weer het volledige datategoed.
Dus downloaden van grote bestanden doen we niet meer thuis maar zetten we op een usb-stick in een internetcafé. Aldoende leert men! 
Wally's aangevreten appeltaart 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten