Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 25 mei 2012

Pedawa

Een dag met veel wind. De golven werden behoorlijk hoog opgestuwd. De hele dag zonnig met een temp. van 29 graden en een LV van 76%. De strandwandeling is er bij ingeschoten vanwege de hoge waterstand en daardoor een te smal strand.
Gisteren onderweg naar Singaradja hebben we Pedawa, een traditioneel balinees dorp bezocht. Hier wonen nog mensen, vooral de ouderen, in woningen op palen. Het ziet eruit als een gazebo met twee etages. Beneden hangen, zitten en nietsdoen en boven slapen. Het dorp ligt 10km landinwaarts van Banjar (warmwaterbronnen). Het is te bereiken over een smalle slechte weg maar het is de moeite waard.
een traditionele woning op palen
Pedawa is een "Bali Agadorp", de Bali Aga betekent: de oorspronkelijke Balinezen. Het is een dorp welke tegen de bezetting van 1343 rebelleerden en het heeft de hindoeïstische cultuurgoed van die tijd behouden.
Tijdens onze wandeling door het dorp werd onze aandacht getrokken door herrie uit een huis. Nieuwsgierig keken we om de hoek en we werden direct bij de hand genomen om verder naar binnen te gaan. In dit huis wordt nog zeer traditioneel koffie gemalen met een machine die werkt op een houtvuur. Aan de ene kant van de benauwde ruimte wordt een houtvuur gestookt en aan de andere kant wordt de maalmachine bediend.
Een hoop herrie en bloedheet daar binnen maar zeer interessant. Het is daar hard werken voor een paar centen.
offertempels op een rij
traditioneel koffiemalen
de aardige vrouw van de koffiemaalderij

2 opmerkingen:

  1. De meeste toeristen zien dit dus niet....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Katrien en René26 mei 2012 om 18:46

    leuk dat zo iets nog bij jullie in de buurt is. Wat ook opvalt is dat wij westerlingen zo groot zijn. kon je ook koffie kopen?

    BeantwoordenVerwijderen