Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 11 mei 2012

De waterput

De dag begon met een aantal buien maar daarna brak de lucht weer open en was het nog 28,4 graden om 18.30 uur met een luchtvochtigheid va 83% en weinig wind.
De koelkast is gerepareerd en keurig weer teruggebracht achterop het vrachtwagentje. Met 4 man sterk werd ie weer op zijn plek geschoven. De broden van de Carrefour zijn inmiddels keihard opgeborgen.
De watervoorziening op het park gebeurt via waterputten. Een waterleidingnetwerk kennen ze hier niet. Het water wordt opgepompt uit een diepe put. Elke put voorziet op het park 2 huizen van water. Het water komt uit de bergen en is helder maar niet drinkbaar. Daarvoor hebben we een dispenser met een tank van 25 liter er bovenop. Deze galons zijn overal verkrijgbaar en kosten ca. 13000 RP = iets meer dan een euro en een beetje.
De waterput van onze buren was dichtgeslibd en daar door werd er geen water meer omhoog gepompt. Halverwege de put, die bestaat uit meerder ringen van beton, was er een grote scheur en daardoor kwam er veel zand in de put. Wayan één van de klusjesmannen heeft het zand en het vervuilde water uit de put gepompt en later een extra pijp geplaatst die het probleem in de toekomst moet voorkomen.
Wij hebben met een nieuwsgierige blik gadegeslagen hoe handig hij in de put verdween om op zijn hurken op de bodem de slang van de motorpomp een handje te helpen.
Wayan bij de put met de motorpomp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten