Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 30 mei 2012

De homestay


Een halfbewolkte dag met niet veel wind. De temp. om 18.50 uur was nog 28,2 graden met een LV van 83%
Gistermorgen zijn we we weer richting Denpasar gereden. Na een kort bezoek aan de Toyotadealer in Tabanan zijn we doorgereden naar Sanur om daar een slaapplaats te vinden. Als we overnachten doen we dat in een homestay. Het woord zegt het al "slapen in een kamer bij mensen thuis".
De homestay waarvan wij het gevoel hebben " ja dat is ie" hebben we nog niet gevonden. Dus we blijven zoeken totdat we echt een fijne gevonden hebben want dan is het lekker om daar steeds terug te gaan. We hebben er 3 bezocht maar daarvan waren er 2 volgeboekt. Maar de eerste is een hele nette kamer. Hageltje nieuw. De man des huizes heeft er 2 gebouwd en met de derde is hij doende. En de prijs ook nog goedkoper dan de andere. Deze was 150.000 RP (13 euro) met AC maar zonder warmwater. En ook zonder ontbijt. Niet erg want dat stelt toch niks voor. De prijs gewoonlijk is 250.000 RP incl. En aardige dame liet ons de kamer zien. Prima, maar tegelijkertijd begon er een hond zwaar te blaffen. Dus wij zeiden:" is die hond hier s' nachts ook?" "Ja maar dan blaft ie niet, want dat kan ie niet als ie slaapt". Want wij zagen die bui al hangen; geen oog dicht doen door die blaffende hond. Maar omdat het een hele nette kamer en prijs was hebben we het toch gedaan. Na een kop koffie en een beetje feuten op een terras gingen we 22.00 uur te bed. Heerlijk rustig daar. Geen mens te zien en ook de hond lag er niet. Heerlijk in slaap gevallen. Totdat.....midden in de nacht....de hond aansloeg. Wij rechtop stijf in bed. Ondanks het geroep van de baas des huizes....niet stil te krijgen. Maar toch zag waarschijnlijk de hond zelf ook wel in dat blaffen zinloos was dus hield ie z'n waffel. De dag begint op Bali om 6 uur als het licht wordt. Dus werden we gewekt door het geluid van schrapende bezems, de spuitende waterslang, fluitende vogels in kooien, huilende kinderen, voorbij brommend verkeer en natuurlijk ja hoor....onze vriend de hond! Selamat pagi! ... goede morgen! 
We blijven zoeken en het zal ons lukken de enige echte te vinden!
vl.n.r Jacqueline, de homestay-binnenplaats, de hond (liggend)
Vandaag hebben we onze huurauto ingeleverd en ook de nieuwe Toyota Rush in ontvangst genomen.
Dus nieuweautogeuropsnuivend in ons nieuwe automaatje naar huis.
het karretje is afgeleverd
Toyota Rush S/AT

3 opmerkingen:

  1. Katrien en Rene31 mei 2012 om 02:30

    Veel veilige kilometers!!
    Leuke zoektocht naar een goede slaapplaats

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, als jullie er voor blijven staan, kan ik nog niet zien hoe deze bolide eruitziet. Veel plezier ermee!!

    BeantwoordenVerwijderen