Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

dinsdag 24 april 2012

We zijn er!

We zitten nog maar net op het terras van het hotel in Sanur achter een koude klets want die hebben we wel verdiend. Om kwart voor acht vanavond waren op de plaats van de eerste bestemming.
Na alle ticketperikelen van de afgelopen weken dachten we dat het nu verder wel op rolletjes zou gaan lopen. Maar niets is wederom minder waar! Zondagavond vanaf Alicante om 23.50 uur vertok het vliegtuig van EasyJet precies op tijd. De vlucht ging goed en dus ook op tijd geland op London Gatwick. Na de bagage naar het loket om tickets te kopen voor de bus naar Heathrow, aan de andere kant van de stad. Via internet was dit niet gelukt en aan het loket lukte het ook niet. Gesloten! Dus hebben we maar een taxi genomen. De prijs niet misselijk: 97,00 pond. En dat voor 45 kilometer. Maar goed ook dat hoort erbij en dus waren heel ruim op tijd,om 03.00 uur op Heathrow. Het sliep nog! Even een paar uurtje slaperig hangen en dan om 12.00 uur naar Kuala Lumpur. 
We waren als eerste bij de incheckbalie en hebben al onze charmes in de strijd gegooid om het overgewicht van 28 kilo aan bagage erdoor te krijgen. En dat is gelukt zonder bijbetaling. Dus dat was een meevaller.
Maar het vertrek liep even anders. 6 uur vertraging vanwege een mechanisch defect aan het vliegtuig. En dat betekende ook dat we de aansluitende vlucht naar Bali  gingen missen. Maar het mag geschreven worden dat de service van Malysian prima was. Iedereen kreeg 15 pond te besteden voor een lunch en we werden keurig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van de reparatie van het vliegtuig. Om 18.00 uur de lucht in met een grote Boeing 747 naar Kuala Lumpur. Daar aangekomen werden we keurig opgewacht met boardingpasses voor een latere vlucht. Goed gedaan Malaysian! Even wachten en weer boarden voor de vlucht naar Bali. Onze eindbestemming...zonder retourticket...wat een gevoel! Keurig op tijd op Bali. We zijn linea recta naar de immigratiedesk gelopen omdat we een andere procedure moeten volgen dan op een toersitenvisum. Maar alles werd keurig gestempeld en afgehandeld. Op naar de bagageband. En we hebben het er nog over gehad van de 2 voorgaande keren dat het helemaal fout ging met de koffers. Maar dat zal toch niet weer gebeuren? Welnee! De eerste koffer kwam keurig aangehobbeld en dan wachten op de tweede maar na het bordje "last luggage" kregen we toch weer een benauwd gevoel. En ja hoor het is werkelijk niet te geloven....Wij naar de desk voor het melden van de "lost luggage"  maar daar was reeds bekend dat er 2 koffers achtergebleven waren in KL. En één ervan was van ons. Morgen met de eerste vlucht komt ie alsnog er wordt ie bij het hotel afgeleverd. Na meer dan 48 uur reizen zijn we nu volledig afgedraaid en gaan nu lekker douchen en te bed. Tot morgen want dan hebben we weer een drukke dag voor de boeg.

2 opmerkingen:

  1. Fijn om te horen dat jullie goed zijn aangekomen. Jammer van de koffer. Maar dat komt wel goed denk ik.

    Groetjes,
    Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Annette en Theo25 april 2012 om 14:13

    Na veel gedoe toch lekker aan een pilsje,als je op de plaats van bestemming bent ben je dit ook weer gauw vergeten.Een goede start op jullie nieuwe thuishaven.

    Annette en Theo

    BeantwoordenVerwijderen