Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

vrijdag 20 april 2012

Alcohol

Radar Bali meldt dat zo'n 70 procent van alle alcohol verkocht op het eiland illegaal verkocht is. De waarde van de illegale alcohol verkocht op het eiland zou zo'n 1 miljard rupiah per dag zijn, omgerekend zo'n 85.000 euro.
Deze cijfers werden bekend gemaakt na een sessie van het Regionale Huis der Afgevaardigden van Bali eerder deze week. Nyoman Wirya van de Golkar Partij in het Huis zei dat de hoeveelheid alcohol waarover belasting betaald wordt slechts zo'n 30 procent van de totale verkoop is. De verkoop van alcohol op het eiland zou dan ook geheel 'losgeslagen' zijn.



Om het probleem aan te pakken is het regionale Huis bezig met het bespreken van nieuwe regelgeving voor de controle op alcohol, inclusief manieren om er voor te zorgen dat er minder alcohol genuttigd wordt. Echter moet er wel voldoende aanbod zijn om te voldoen aan de vraag van de toeristische industrie.
Ook moet er gekeken worden naar de zogenaamde 'thuisproductie' van alcohol zodat de traditionele manier om alcohol te maken beschermd kan worden, maar tegelijkertijd toch gereguleerd kan worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten