Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 22 maart 2012


Storm en veel regen in de Vega Baja


Dinsdag werd de regio Alicante getroffen door een zware storm van regen, wind en in de bergen sneeuw. Een van de meest getroffen gebieden is de Vega Baja (met o.a. Benijófar) waar dan ook veel overstromingen waren door de meer dan 130 liter regenwater per vierkante meter.
Met name Torrevieja en Orihuela Costa werden zwaar getroffen door de aanhoudende regen tussen vier uur ’s-Morgens en vijf uur ’s-Middags. Torrevieja werd met name getroffen tussen acht en negen uur ’s-Morgens.
De CV-905 werd omgetoverd tot een rivier van stromend regenwater waardoor enkele voertuigen vast kwamen te staan. Het werd voor veel ouders bijna onmogelijk om hun kinderen naar school te brengen en mensen die op weg waren naar hun werk kwamen daar soms pas vele uren later aan.
Brandweer
Zowel in Torrevieja alsook in Orihuela Costa moest de brandweer enkele keren optreden en mensen helpen. Vele kelders of zelfs huizen moesten worden leeggepompt en enkele inwoners van een opvangcentrum die slecht ter been zijn, moesten worden geëvacueerd.
Stranden
De regen en de harde windstoten hebben ervoor gezorgd dat er in Orihuela Costa vele stranden beschadigt zijn en waar het zand zelfs is verdwenen. Iets wat snel opgelost dient te worden aangezien de Semana Santa binnenkort zal beginnen, een week waar het toerisme aan de kust van profiteert.ega 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten