Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 17 september 2011

Spanje -- Honden

Een voorbeeld voor alle gemeenten aan de Costa Blanca


hondenpoep


Gemeente Benidorm  maakt plannen om een ??nieuw honden-certificaatstelsel in te voeren. Hiermee willen ze honden controleren en registreren. De gemeente wil met de extra inkomsten de opruimdienst financieren om de straten vrij van uitwerpselen te houden.
Burgemeester Agustín Navarro zei dat die hondenbezitters die niet zijn opgenomen in het regionaleRIVIA-register (het register voor micro-chip van dieren), zich voor 31 december 2011 moeten inschrijven.
Hij voegde eraan toe dat het 15 tot 20 euro kostende certificaat een jaarlijkse betaling is en dat het geld uitsluitend  gebruikt zal worden voor het schoonmaken van de openbare weg.
Wethouder Conrado Hernández, verantwoordelijk voor gemeente-reiniging, zei dat 80% van de klachten over de properheid van de straten en parken ontvangen door het gemeentehuis, hondenpoep betreffen.
De inkomsten uit de hondenregistratie gaan naar diensten met betrekking tot de aanpak van dit probleem.
Hij voegde eraan toe dat het geld zal worden geïnvesteerd in meer hondenpoepzakjes-houders - er zijn er al 118 verspreid over de stad en in het opzetten van een nieuwe eenheid, (Patrulla Verde) die zal patrouilleren in de straten van Benidorm waarbij  mensen aangesproken zullen worden op het niet opruimen van de "boodschap" van hun hond .
Diegenen die aan het eind van het jaar hun hond niet geregistreerd hebben en geen geldige documenten hebben, kunnen worden beboet (6.000 - 12.000 euro).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten