Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

maandag 8 augustus 2011

Europa -- Bijzonderheden


Geen eerste hulp maar .... 

een sandwich bij een hartaanval

Een passagier van 63, die tijdens een Ryanair-vlucht van Londen naar
Stockholm getroffen werd door een hartaanval, kreeg geen eerste hulp, maar een sandwich en een drankje om weer bij zijn positieven te komen. Bovendien moest het slachtoffer later nog betalen voor het broodje en het drankje ook.
    Foto: AFP

    Tijdens de vlucht verloor de Zweed Per Erik Johnson plotseling het bewustzijn. Zijn stiefdochter Billie Appleton, die tevens verpleegster is, probeerde hem te reanimeren en riep om een dokter. "Hij reageerde eerst helemaal niet maar na een tijdje kwam gelukkig zijn ademhaling weer op gang", aldus Billie. Toen de stewards zich na een tijdje op de hoogte stelden van de situatie, suggereerden ze dat de passagier gewoon te kampen had met een lage bloeddruk. Hierop kwamen ze volgens de stiefdochter met een sandwich en een drankje aanzetten.
    Toen later nog voor de landing het ergste leed voor Per Erik Johnson achter de rug leek, kreeg hij alsnog een rekening van acht euro voor de sandwich en het drankje gepresenteerd. Volgens de luchtvaartmaatschappij berustte dat laatste op een misverstand. "De crew was ervan overtuigd dat de passagier last had van een lage bloeddruk", aldus een woordvoerder.
    Bovendien bleek er na de landing geen ambulance klaar te staan om de patiënt eventueel naar het ziekenhuis te vervoeren. De familie van de hartpatiënt heeft inmiddels een klacht over het incident ingediend.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten