Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 14 augustus 2011

Spanje -- Rode kever plaag

Palmboom van 5 meter geveld


Omwoners van het plein Hugo Mazon in Almoradi waren afgelopen vrijdag getuige van de val van een palm van 5 meter hoog. Deze palm, die er aan de buitenkant gezond uitzag, was van binnen volledig weggevreten door de rode palmkever (Picudo Rojo). Het is nog niet bekend of en hoeveel exemplaren van de palmsoort "phoenix dactilifera" aangetast zijn.Gelukkig was er niemand in de directe omgeving dus zijn er geen slachtoffers te betreuren maar de gevolgen kunnen ernstiger worden wanneer men bedenkt dat deze palm in vele parken en tuinen staat. Dit nieuwe incident onderstreept de noodzaak van een goed plan van aanpak.
Niet alleen in Almoradi, maar in de gehele Vega Baja. La Vega heeft nog steeds geen concrete plannen om te vechten tegen de gesel van de rode kever. Het was begin 2011 toen werd ontdekt dat naast deze insectenplaag van de rode kever ook de regio wordt belaagd door de zwarte kever die zich voedt met agaves. Dus wordt het hoogste tijd dat er snel een plan van aanpak komt om de rode en zwarte kever effectief te bestrijden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten