Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 17 augustus 2011

Spanje -- op de horens


Beruchte stier maakte 3de slachtoffer
De stier 'Ratón' (Muis) heeft in de arena van Xativa de derde man in zijn carriêre gedood. Een 29-jarige man werd door de stier op de hoorns genomen en in de lucht geworpen. Toen hij terug op de grond lag, bewerkte 'Ratón' hem nogmaals met zijn hoorns. De man werd naar het lokale ziekenhuis overgebracht waar hij kort na zijn aankomst overleed. 
Ooggetuigen verklaarden dat de man duidelijk dronken was. Hij moest naar zijn plaats geleid worden en hij kon nauwelijks nog op zijn benen staan bij het begin van het spektakel.
'Ratón', die 500 kg weegt, heeft de afgelopen 10 jaar al 3 mannen gedood. De stier is zo gevaarlijk dat de organisatoren van dit soort spektakels (bous al carrer of bous al mar) graag 10.000 euro betalen om de stier te laten optreden. Dat is veel geld, maar de toeschouwers zijn bereid een hoge entreeprijs te betalen als 'Ratón' in actie komt.
Zowel bij de 'bous al carrer' (stieren in de straten) als bij de 'bous al mar' (stieren aan zee) vallen elk jaar slachtoffers. Dit jaar zijn er al 5 doden te betreuren bij de 'bous al carrer' De meest tragische jaren waren 2009 (10 doden bij de 'bous al carrer') en 2010 (7 doden).
Omdat er zo veel ongelukken bij gebeuren, zijn er al stemmen opgegaan om deze praktijken te verbieden. Maar de spektakels zijn erg populair en ze worden vrijwel het hele jaar door in de Deelstaat Valencia en ook in andere Spaanse regio's georganiseerd. Vaak zijn de slachtoffers toeristen die het gedrag van de stieren verkeerd inschatten. De organisatoren zijn in principe verantwoordelijk als er een ongeval bij deze spektakels gebeurd. Maar ze stellen dat ze niet verantwoordelijk kunnen gesteld worden voor het onvoorzichtig gedrag van toeristen. Al evenmin kunnen ze dronken personen verbieden om aan het spektakel deel te nemen. 

De eigenaar van de stier heeft El Ratón nu op pensioen gestuurd.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten