Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 17 juli 2011

Spanje -- De zomer

de Spaanse zomer

Het is inmiddels half juli en de zomer staat in volle bloei. De temperaturen komen overdag niet meer onder de dertig graden celcius. Men probeert zoveel mogelijk de verkoeling te zoeken in het zwembad of aan zee.
Maar ga niet op zondag naar het strand want dan is bijna iedereen daar. Zo ook de Spanjaarden die elke centimeter benutten om met de gehele familie, met een armada van koelboxen, onder dat kleine parasolletje te kunnen zitten.
Ze blijven nog net 5 cm. van het puntje van je handdoek vandaan maar dan heb je het ook wel gehad.
En een middagdutje op dat stukkie drukke strand zit er niet in omdat de Spanjaarden nogal druk pratend zijn en ze van elkaar denken dat ze aan de dove kant zijn.
Wij houden het maar bij een verkoeling in ons eigen zwembadje...wel zo rustig...en de de koelkast is ook erg dichtbij.

We worden overspoelt door vakantiegangers en andere buurt- en dorpsgenoten die denken het woord "tranquillo" uitgevonden te hebben. Dus wordt er slomer voortbewogen in het dagelijkse leven, dus ook in het verkeer. De zogenaamde zondagsrijders komen we nu ook doordeweeks tegen. Blijkbaar heeft het gaspedaal ook last van de warmte. En dat is wel eens frustrerend als ik me weer eens spoed naar een zwembadprobleem wat men gisteren opgelost wil hebben omdat eergisteren de familie op vakantie komt die de bekende plons in het zwembad wilt maken. Maar niet alvorens we ons ingesmeerd hebben met een flinke laag zonnebrandolie. Want over 2 weken gaan we weer naar huis en dan moeten we bruin zijn anders denken de collega's op het werk dat we niet op vakantie zijn geweest.

En dan wordt ik ook nog aangesproken met: "Eindelijk zijn we verlost van die Hollandse nattigheid....wat een rotweer daar.....maar wat is het heet hier hé!!  En daar sta ik dan met het gereedschap in mijn klamme handen, grote druppels zweet op het voorhoofd en een natte rug, te denken aan een lekker koel biertje.
En dan ook nog van: "Jij hebt toch een mooi leven hier hè....altijd zo lekker in het zonnetje..!"
"Plop" en daar valt weer een druppel!
Af en toe.....om moe van te worden! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten