Translate our blog in your language.

Japan Kanto and Tohuku

Japan Kanto and Tohuku
Onze reis naar Noord Japan: Tokyo-Kanto-Tohuku (klik op de foto)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

maandag 11 juli 2011

Spanje -- Verkeer


FLITSEND LANGZAAM!!

Wat doe je vaak vrijwel instinctief wanneer je een flitspaal ziet? Precies, afremmen. Zelfs wanneer je je keurig aan de snelheid houdt is dit reflex niet altijd te onderdrukken. Je hebt meestal geen tijd om eerst te kijken hoe snel je precies rijdt en vervolgens rustig je snelheid aan te passen. Dus rem je af om er zeker van te zijn dat je niet geflitst wordt.

Dan zijn er natuurlijk ook nog de mensen die steevast iets (of veel) harder rijden dan toegestaan en precies weten waar het gros van de flitskasten staat. Bij het naderen van de camera even op de rem en daarna weer het gas erop.

In Spanje zijn ze er niet zo gelukkig mee dat automobilisten op deze manier eventuele boetes ontlopen. Wie voor een flitspaal flink afremt en deze vervolgens met een te lage snelheid passeert, kan ook een boete tegemoet zien.

Het overkwam de Spanjaard Jesus Llorens toen hij op 14 juni in zijn Opel Vectra door de tunnel van Avenida del Cid reed. Hij passeerde daar een flitskast naar eigen zeggen met een snelheid tussen de 35 en 40 km/u. De man ontving een boete van 200 euro omdat hij zonder valide reden met een abnormaal lage snelheid reed en daarmee de doorstroming van het verkeer hindert. Als hij de boete snel betaalt, kost het hem slechts 100 euro. Op deze wijze probeert Spanje te bevorderen dat mensen hun boetes vlot afrekenen.

Het moge duidelijk zijn dat Llorens niet te spreken is over de boete. Het is volgens hem een ordinaire belastingmaatregel die niets met verkeersveiligheid te maken heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten