Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 6 juli 2011

Bali -- Menjangan Island

Zeeschildpadden op Bali




We hebben al eerder geschreven dat het fantastisch snorkelen en duiken is in de wateren rondom Menjangan Island. Ook de groene schildpad komt hier voor. Deze schildpad is één van de 6 soorten die voorkomen in de wateren van Indonesië. Naast deze Green Turtle ook de Leatherback, Hawksbill, Olive Ridley, Loggerhead en Flatback. Wereldwijd leven er zeven soorten





Kurma Asih (betekent in het balinees "Lieve Schildpad")  is een schildpadden project in het dorp Perancak in West Bali, vlak bij YehKuning - Negara. Het werd opgericht om de schildpadden te beschermen en om schoolkinderen en andere bezoekers voor te lichten over de noodzaak schildpadden te beschermen. Het is een door de lokale gemeenschap opgezet en beheerd project, in de eerste jaren nog gesteund door het Wereld Natuur Fonds (WWF).

De stichting is zo succesvol, dat het aantal beheerde nesten gestaag is gestegen van de eerste 4 nesten in 1997 tot meer dan 450 nesten in 2010. Het totaal aantal jongen die zijn uitgezet sinds 1997 is meer dan 110.000. De schildpad eieren worden gekocht van de lokale bevolking of 's nachts door vrijwilligers opgegraven uit het strand als de grote schildpadden weer terug keren naar zee.
Daarna worden de eieren weer op het terrein van Kurma Asih in een grote bak ingegraven.


Nadat de eieren uitgekomen zijn gaan de kleine schildpadjes nog een aantal weken in grote waterbakken om aan te sterken, voordat ze in zee worden uitgezet. De witte bordjes geven aan waar de eieren gevonden zijn, het aantal eieren, de grootte, de vind datum en de vermoedelijke datum van uitkomen. Het broedseizoen van de schildpadden loopt van juni tot september.

Bezoek voor nog veel meer informatie en het adopteren van een nest: kminnen.blogspot.com

met dank voor de info en de foto aan onze vriend ter plekke, Kees van Minnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten