Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

donderdag 16 juni 2011

Spanje -- Huisdieren

Haan als huisdier toegestaan



In de wijk La Loma in Torrevieja hebben diverse buren geklaagd over lawaai van een kraaiende haan.



Volgens de politie is een haan een huisdier dat iedereen mag en kan hebben als ie maar binnenshuis slaapt en daardoor de wijk niet verstoord.  


Door de klacht dat er overlast is door de haan heeft de lokale politie een bezoek gebracht aan het huis van de haan. Dit bezoek is mede uitgevoerd op verzoek van het Ministerie van Volksgezondheid om na  te gaan of het inderdaad waar is, zoals de eigenaar beweerd, dat de haan binnen slaapt tot 9 uur in de morgen. Omdat deze regel in overeenstemming is met de verordening over het gemeentelijk bezit en de bescherming van dieren.

Bewoners klaagden over verwaarlozing, vuil op het erf, stankoverlast en het kraaien van de haan. Ook mede door de aanwezigheid op het erf van honden en een varken. Echter, de Milieu Eenheid van de politie verklaarde in zijn rapport dat er een soort van tuin is met vier kippen en een haan, die in gezonde staat verkeren, en die niet bewust stankoverlast veroorzaken en dat er geen reden is, op het tijdstip van de inspectie, voor de verwijdering van de dieren. Dus voor de politie is hiermede het conflict afgedaan.

bron: Información 15-6-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten