Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zondag 26 juni 2011

Spanje -- Afspraken

"gewoon" Mañana
Het is algemeen bekend dat de Spanjaarden het woord "Mañana" veelvuldig in de mond nemen. Ze bedoelen eigenlijk hiermee dat het wel goed komt alleen is het niet bekend wanneer. Maar het is altijd als het hun uitkomt. Onder de Spanjaarden zelf is "Mañana" echt letterlijk morgen maar dan is het ook echt morgen en zaken die gedaan moeten worden die worden dan ook echt gedaan. Met andere woorden Spanjaarden onderling komen hun afspraken "gewoon" en snel na.  Voor buitenlanders zoals wij ligt het soms toch anders. In de 11 jaar dat wij hier wonen en werken hebben wij wel geleerd hier mee om te gaan en zo langzamerhand hebben ze toch wel in de gaten dat ze bij ons ook maar beter de afspraken na kunnen komen. En toch is het regelmatig een illusie om te denken dat ze voor mij als geïntegreerde buitenlander een uitzondering maken. Spanje verkeerd nog steeds in een slechte economische situatie en dan zou je denken dat elk werk er één is. Nou blijkbaar blijven de Spanjaarden "gewoon" leven en denken alsof de economie top is zoals 7 jaar geleden. Het enige verschil is dat als je vraagt hoe het gaat het antwoord bijna altijd is: "MALISIMO" en dat betekent " zeer slecht"!
In de afgelopen 2 weken ben ik weer eens 3x geconfronteerd met het "gewoon" niet-nakomen van afspraken.
1. In ons benedenhuis hebben we geen airco omdat we deze ruimte zeer weinig gebruiken. De slaapkamers en andere ruimten worden nauwelijks gebruikt en dus is airco niet echt een behoefte. Maar in de wintermaanden is gebleken dat daar verwarming toch wel lekker is als ik soms de benen naar beneden neem om een potje voetbal te kijken op tv. Dus 4 weken geleden een aircoboer uit het dorp gebeld voor het plaatsen van een airco.
Hij ging direct met met me mee naar huis, de situatie bekeken en een prijs afgesproken. Hij zou de volgende week komen plaatsen. We zijn inmiddels meer dan 4 weken verder en hij moet nog komen.
2. Twee weken geleden belde er iemand voor zwembadonderhoud maar de makelaar waarbij het huis te koop staat is in het bezit van de sleutels van de tuinpoort. De eigenaar bevindt zich in Holland dus de makelaar gebeld en hij zou mij dezelfde dag een duplicaat sleutel bezorgen...hij moet nog komen!
3. Vorige week woensdag. Ik heb in opdracht van een zwembadklant een groot ijzeren tuinhek met een automatische schuifpoort laten plaatsen. Bij het afmonteren van de motor bleek er een elektraprobleem te zijn. De aannemer belde de electriciën en die kwam direct (Spanjaarden onder elkaar!). Het elektra gecontroleerd en inderdaad is er een probleem met de nieuw aangelegde kabel maar hij zou morgen (donderdag) terugkomen want hij was druk. Oké, visitekaartjes uitgewisseld om te bellen als er iets tussen zou komen.....Hij moet nog komen...dus gaan we morgen maar aan de bel trekken want a.s. donderdag komt de eigenaar en die wil toch wel graag zijn nieuwe schuifpoort zien werken.
Dus wat betekent "hasta Mañana"???...
OM GEK VAN TE WORDEN!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten