Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 8 juni 2011

Spanje -- alcoholvrij


Alcoholvrije drank is 'booming

Bierbrouwers zetten met de zomer in aantocht steeds meer varianten van het alcoholvrije gerstenat in de markt. De echte liefhebber haalt er wellicht zijn neus voor op, maar de trend is onmiskenbaar; alcoholvrij, inmiddels ook bekend als 0.0 procent, is bezig aan een opmars.

Buiten Nederland is alcoholvrij erg populair in Spanje (Buckler, ondanks Youp van ’t Hek bestaat het nog steeds), maar ook in de Arabische wereld, waar alcohol vanwege het geloof verboden is. Zo verkoopt Heineken in Egypte en Marokko de merken Amstel Zero en Fayrouz en maltvarianten in Tunesië, Jordanië, Libanon en Algerije.


Alcoholvrij bier heeft de gezonde eigenschappen van bier, zonder de alcohol, waardoor je het niet met mate hoeft te drinken. Daarnaast is alcoholvrij bier van nature een laagcalorisch product, waarmee het een perfect alternatief is, niet alleen voor alcoholhoudend bier, maar ook voor bijvoorbeeld frisdrank, vruchtensappen, koffie en thee.''

Ook andere bierbrouwers zagen de tijd rijp het alcoholvrije segment nieuw leven in te blazen. Zoals marktleider Heineken, die met vergelijkbare producten op de proppen kwam. In Nederland speelt de brouwer al langer in op de trend met Amstel Malt, maar nu ook met alcoholvrije Wieckse Witte en Wieckse Rosé. Plannen voor een alcoholvrij Heineken-bier heeft de brouwer momenteel niet, zei een woordvoerder.

Door het succes blijven de zuiderburen niet achter. Brouwerij Hoegaarden bracht vorige maand het eerste alcoholvrije Belgische witbier op de markt. Het bier, Hoegaarden 0.0, wordt gefabriceerd met de zes typische ingrediënten van Hoegaarden.


Maar de creativiteit van drankenproducenten gaat verder. De Spaanse wijnmaker Torres kwam recentelijk met de eerste alcoholvrije wijn op de markt. Torres Natureo is gemaakt van muscat-druiven en bevat slechts 0,5 procent alcohol.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten