Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

zaterdag 11 juni 2011

BALI -- Verkeer

Wel of niet een Indonesische auto? 
Een auto van Java is illegaal op Bali???
Wat is dan Indonesië......is het één natie of zijn het alleen eilanden???




De provinciale overheid van Bali onderneemt pogingen om de verkeersproblemen op het eiland het hoofd te bieden. Dit gebeurd onder meer door een strengere controle op binnenkomende voertuigen met kentekenplaten afkomstig uit andere delen van Indonesië. Deze nieuwe maatregel moet leiden tot minder files en tot meer opbrengsten voor de provincie.

Ketut Sudira, het hoofd van het regionale Bureau Opbrengsten (Dispenda) zei "We hebben een bespreking gehad. Een van de belangrijke punten hier was dat de provinciale overheid van Bali meer werk moet verrichten om ervoor te zorgen dat auto's van buiten het eiland met de juiste instelling hier komen."

Sudira zei dat er auto's van buiten Bali rondrijden op het eiland. Soms maanden of zelfs jaren, zonder dat ze een bijdrage leveren aan de wegenbelasting in de provincie. In de geplande acties zal de politie samenwerken met de provinciale autoriteiten om auto's van buiten de provincie op te sporen die langer als drie maanden op het eiland zijn om er zo voor te zorgen dat deze voorzien worden van kentekenplaten van Bali.

Er wordt nu eerst bekeken hoeveel auto's er 'illegaal' min of meer permanent op het eiland zouden zijn. De autoriteiten verwachten dat he recentelijk geintroduceerde online registratiesysteem een extra handigheid is om snel te bepalen wat de status van een voertuig is. De huidige regelgeving is zo dat als een voertuig langer als drie maanden op Bali is, er officieel nieuwe kentekenplaten uit de provincie, beginnend met DK op moeten hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten