Translate our blog in your language.

Onze komende reis vanaf 3 mei

Onze komende reis vanaf 3 mei
Vanaf 3 mei: Noord Thailand, Laos en Cambodja (klik op de foto voor het reisverslag)

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
Wij zijn Henk en Jacqueline en wonen sinds 2012 op Bali. Wij gaan graag op ontdekkingsreis in Indonesie en andere landen in Azie

Welkom op ons blog

Welkom op ons blog

Aantal pageviews t/m vandaag

Aantal pageviews t/m vandaag

Totaal aantal pageviews t/m vandaag

Hot news

Een mijlpaal: Woensdag 23 december 2020
300.000 vieuws.

Translate our blog in your language

woensdag 18 mei 2011

Spanje -- Aardbeving


LORCA ná de aardbeving

Gezinnen van wie het huis is verwoest door de aardbeving in het Zuid-Spaanse Lorca, kunnen aanspraak maken op financiële steun tot 106.000 euro van de Spaanse overheid. De Spaanse minister van Openbare Werken, José Blanco, heeft daarover vandaag een akkoord getekend.
Verder hebben eigenaren van beschadigde huizen voor opknapwerkzaamheden recht op een bedrag tot 24.000 euro. Mensen die door de beving een huis moeten huren, kunnen een staatstoelage van 6.671 euro per jaar krijgen. Die maatregel blijft twee jaar van kracht. Lorca werd woensdag getroffen door een beving van 5,1 op de schaal van Richter, die was voorafgegaan door een beving met een kracht van 4,4. De beving eiste negen levens. Circa 300 mensen raakten gewond. Vele duizenden huizen werden verwoest of raakten beschadigd.

Nieuw kamp
Het Spaanse leger en hulpverleners hebben een nieuw kamp ingericht voor mensen die door de aardbeving moesten worden geëvacueerd. In dat centrum dat ruimte biedt aan circa 1.400 personen zijn alleen mensen welkom die kunnen aantonen dat ze hun huis noodgedwongen hebben moeten verlaten.

In de afgelopen dagen zijn in andere opvangcentra mensen aangetroffen die niet door de beving dakloos zijn geworden. Ze zitten in de kampen omdat ze daar eten krijgen en gebruik kunnen maken van tal van voorzieningen.

Immigranten
In de opvangcentra zitten vooral immigranten uit met name Ecuador en Bolivia. In tegenstelling tot veel rijkere Spaanse inwoners van Lorca beschikken zij niet over een tweede huis aan de kust. Bovendien kunnen de immigranten voor huisvesting minder vaak een beroep doen op familieleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten